PSYKOTERAPI MOD STRESS, ANGST, DEPRESSIONER OG TRAUMER

OM RELATIONSEKSPERTEN


Hej, mit navn er Valentina Derito, årgang 1972.

Jeg er psykolog og har privat praksis i Indre By, København K.

Jeg er universitetsuddannet psykolog, autoriseret af Socialministeriet og er efteruddannet som terapeut i anerkendte terapeutiske metoder: systemisk-narrativ terapi, neuroaffektiv udviklingspsykologi, emotionsfokuseret terapi (EFT) for individer

(EFIT), par (EFTC) og familier (EFFT) samt seksualterapi.


Jeg har siden min uddannelse arbejdet indenfor terapi, rådgivning, undervisning og afholdelse af kurser, med fokus på voksne, børn, unge, alle former af familierelationer og parforhold, med speciale i seksuelle temaer. Jeg arbejder primært med klienter der kæmper med emotionelle forstyrrelser som stress, angst, drepressioner og  traumer.


Sideløbende med mine ansættelser har jeg haft privat praksis.

Jeg deltager løbende i videreuddannelser, supervision og sparring for at sikre højt kvalitet i mit psykologarbejde.


Privat bor jeg sammen min livsledsager, vores tvillinger og min bonusdatter. Jeg er født i Italien men jeg har boet hele mit voksne liv i Danmark. Jeg har interesse for alle former for relationer og arbejder med alle uanset etnicitet, religion samt seksuelle- og kønsorienteringer.


Jeg er medlem af Dansk Psykologforening og arbejder under Psykologloven og Psykologforeningens krav til autoriserede psykologer. Se min profil på Dansk Psykologforenings hjemmeside:


https://psykologeridanmark.dk/profil/valentina-derito/


Jeg er medlem af Dansk Center for Emotionsfokuseret terapi - DKCEFT og ICEEFT (International Centre for Excellence in Emotionaly Focused Therapy). Se min profil på hjemmesiden:


https://dkceft.dk/find-en-parterapeut/eft-parterapeuter-sjaelland/


Som autoriseret psykolog har jeg tavshedspligt og journalpligt.

Jeg praktiserer på dansk, engelsk og italiensk.


Venlig hilsen


Valentina DeritoDET SIGER VORES KLIENTER

“Da jeg og min kæreste søgte hjælp hos psykolog Valentina, ønskede vi mere ro i vores familien: mindre konflikter mellem os og mere glæde ved at være sammen med vores teenegere børn. I vores forløb har vi lært at interessere os for, hvem vores børn er, hvordan de tænker, deres værdier og hvor meget de ligner os forældre og samtidig er så forskellige fra os. Vi oplever i øjeblikket en bedre kontakt med vores børn, hvor vi prøver at finde en balance mellem vores behov for indflydelse og børnenes behov for autonomien”


A., 43 år

Terapien har hjupet mig med at komme tæt på dele af mig selv som jeg, i lang tid, var kommet væk fra. Det er som om jeg er blevet god venner med mig selv igen... Det har været som en rejse til mit barndomshjem som har givet mig mod til at rejse ud i verden igen


K., 53 år

“Vi mødte, i psykologen,  en oprigtig nysgerrighed og interesse for os som individer, som par og som forældre. I forløbet blev det tydeligt for os at vores søn havde det skidt fordi han reagerede på at vi som par og forældre var kommet langt væk fra hinanden. Vi havde derfor et stort behov for at arbejde med hinanden og genskabe trygheden i parforholdet”


S., 38 år

HVORFOR ARBEJDER VI MED RELATIONER?


I mit job, men også i mit privat  liv, er jeg meget optaget af relationer især i parforhold og i familien. 

Det er jeg, fordi jeg i mit kliniske arbejde oplever, at et trygt parforhold og kærlige familierelationer har stor betydning for 

hvordan vi har det, hvem vi er og hvordan vi forstår os selv, vores partner og også vores børn.

Vi ved også fra forskningen, at et kærligt parforhold og et stabilt familieliv er grundstenen i vores trivsel for alle aspekter: mentalt, følelsesmæssigt og fysisk.

Et trygt parforhold er desuden af uvurderlig betydning for børnenes udvikling og trivsel i familien.

Jeg kender det også fra mig selv: for at klare mit job kræver det blandt andet at have en solid hjemmebase: en kærlig partner og familie. 

De kærlige forbindelser til min familie støtter mig i at håndtere livets udfordringer.

Jeg har været psykolog i over 20 år, og har arbejdet med par som oplever deres relation som fastlåst, med par ramt af familiekriser som tab, sygdom, utroskab, udfordringer med børnene, og med par som oplever at deres kommunikation og sexliv ikke fungerer.

Efter 20 år i felten bliver jeg stadig inspireret når jeg sidder i et rum med par og familier.

Jeg bliver særligt inspireret når jeg ser udvikling og forandring i par- og familierelationer, f.eks. når begge partnere mærker at de er der for hinanden, når de engagerer sig igen i hinanden, når de deler deres sårbarheder og fortælle om deres behov og længsler.